Mijn naam is Eva van Zuiden

Op 31 oktober in 1983 kwam ik in het noorden van Nederland ter wereld. Al op zeer jonge leeftijd werd ik, door het overlijden van mijn zus Karin, geconfronteerd met verlies en verdriet binnen het gezin waarin ik opgroeide.

 

Door deze gebeurtenis leerde ik al heel vroeg hoe ik precies datgene kon bieden wat "nodig" was. Soms was ik de clown die vreugde en lichtheid bracht. Soms werd ik onzichtbaar om onrust te voorkomen. En hoewel mijn vermogen om me aan te passen voor lange tijd behulpzaam was, heb ik gedurende de laatste jaren moeten leren ‘bij mezelf te blijven’. Ik heb moeten leren om zorg te dragen voor mijn wensen en verlangens,  om stappen te zetten op mijn pad. Ik heb mogen leren (en nog iedere dag leer ik bij) wat het betekent om voluit te leven. Want ik geloof dat dit de bedoeling is. Het leven ten volste leven, zinvol, bewust en vrij!

 

Ik zie je, ik hoor je!

Tijdens het werk wat ik als ademcoach (of adem-gids zoals ik mezelf liever noem) verricht, gebruik ik mijn vermogen om me op jou af te stemmen, als mijn meest waardevolle instrument. Ik zie je, ik hoor je en nodig je uit om volledig tevoorschijn te komen.

 

"Je bent welkom in al je kracht en in al je kwetsbaarheid."

Ik woon en werk in Amersfoort, ben gek op tijd doorbrengen in de natuur en geniet volop van vega(n) eten en drinken. Als het even kan begin ik mijn dag met (bewegen op) fijne muziek, een kopje thee of koffie en een moment van bezinning.

 

Ik word blij van mooie kommetjes, stenen en tierelantijntjes. In het huis, waar ik woon vind je dan ook meerdere ‘altaartjes’ waar ik allerlei moois heb verzameld. Ik droom van een huis aan de rand van het bos, waar in de tuin altijd frisgewassen wasgoed aan de waslijn wappert. Ooit tref ik je daar, voor een sessie of een vriendschappelijke ontmoeting.

Wat er gebeurde op weg naar hier

Ik groeide op in het noorden van het land en woonde en studeerde in Groningen. Ik volgde daar een opleiding tot fysiotherapeut en toen ik afstudeerde en op het punt stond om te gaan werken bleek ik ernstig ziek te zijn.

 

Op 24jarige leeftijd kreeg ik de diagnose borstkanker. Alles werd anders! Er volgde een periode waarin ik intensief behandeld werd met operaties, bestralingen, chemo- en immuuntherapie. Tijdens de behandelingen voelde ik me fysiek gezien steeds zwakker worden. Hardlopen of in de sportschool aan de slag gaan ging niet meer. Ik ontdekte yoga. En hoewel ik enkel en alleen op zoek was naar een manier om fysiek in beweging te blijven, ontving ik veel meer. Yoga maakte mij niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker.

Oedeem- en oncologie fysiotherapeut

Ik besloot dat ik na mijn behandelingen andere mannen en vrouwen met kanker wilde ondersteunen. Dit deed ik tien jaar als oedeem- en oncologie fysiotherapeut in Groningen en later in Utrecht bij een gespecialiseerde praktijk. Op een zeker moment werd het voor mij duidelijk dat het protocollaire werken, waar ik binnen de fysiotherapie mee te maken had, niet langer bij mij paste. Ik verlangde naar een vrijere manier van werken en besloot in 2017 mijn baan als fysiotherapeute op te zeggen.

En toen...

Ik vertrok voor een paar maanden naar Azië en behaalde ik in India mijn bevoegdheid om als yogadocent te gaan werken. Het is geweldig om te zien hoe de deelnemers aan mijn lessen, net zoals ik destijds, ervaren hoeveel yoga voor ze kan betekenen.

 

Ik ontwikkelde mij verder op het vlak van ‘Bewustzijn’ middels meditatie, Reiki en Adem Coaching. En ook hiervan voel ik innerlijk de noodzaak om zoveel mogelijk mensen hiermee te laten kennismaken.

 

"Het is daadwerkelijk mijn bedoeling om jou te begeleiden in het proces van bewustwording!"


Mijn persoonlijke missie

Ik zie het als mijn missie om anderen te begeleiden bij het proces van bewustwording. Zodat ieder mens vrij kan worden van zelfopgelegde beperkingen en het leven kan gaan leiden zoals het voor hem of haar bedoeld is.

 

Dat wat ik mijzelf heb gegund, dat gun ik jou ook!

Zeg 'JA' tegen jezelf. Zeg 'JA' tegen bezieling. Zeg 'JA' tegen zingeving.

 

Je door mij laten begeleiden levert jou het volgende op:

 • Bewustwording van patronen, overtuigingen en zelf opgelegde beperkingen.
 • Helderheid over je wensen, verlangens en grenzen.
 • Een innerlijk weten dat je al precies diegene bent die je wilt zijn.
 • Een liefdevolle(re) relatie met jezelf en de mensen om je heen.
 • Vertrouwen om stappen te zetten op jouw eigen pad.
 • Jouw leven vrijuit en voluit leven, precies zoals het voor jou bedoeld is.

Ademwerk voor een zinvol leven

Ik bied ondersteuning tijdens de momenten waarin jij dat nodig hebt.

Je doet het werk zelf, maar het hoeft niet alleen!

 

Neem contact met me op wanneer jij jezelf herkent in de onderstaande zinnen:

 • Je hebt het gevoel dat je 'vastloopt' en bent toe aan verandering.
 • Je hebt een verlangen het leven te leiden zoals jij dat wilt.
 • Je wilt (beter) kunnen luisteren naar je innerlijke stem.
 • Je wilt vanuit ontspanning en zachtheid handelen en keuzes maken.
 • Je wilt meer speelsheid en plezier toelaten in je leven en werk.
 • Je bent op zoek naar diepe ontspanning en heling.
 • Je wilt (oude) patronen loslaten.
 • Je wilt je eigen licht en liefde omarmen.
 • Je bent bereid te investeren in jezelf.