Onze adem is er altijd, altijd in het NU

Niet gister, niet morgen, maar NU. Wanneer we ons verbinden met onze adem stappen we in het moment en  ervaren we wat er op dat moment aanwezig is. Je zou kunnen zeggen dat aanwezig zijn bij de adem je in contact brengt met het onbewuste.

 

Omdat het leven spannend of pijnlijk kan zijn, kunnen we al vanaf jongs af aan er (onbewust) voor kiezen om de adem vast te zetten of te controleren.

 

"Niet volledig ademen = niet volledig hoeven voelen of ervaren."

Door het (onbewust) vastzetten van de adem en daarmee het vastzetten van gevoelens en emoties ontstaat er een bepaald adempatroon. Dit adempatroon zegt iets over de manier waarop jij leeft. 

 

De adem spiegelt als het ware de manier waarop jij jouw leven leeft. Door bewust te kiezen voor een volledige en verbonden ademhaling geven we ruimte aan alle delen van onszelf.

We geven onszelf de gelegenheid en toestemming om te ervaren wat ervaren mag en wil worden. Waardoor ervaringen, gevoelens en emoties kunnen worden verwerkt en geïntegreerd.

 

Verbonden ademen is een liefdevolle en zelfhelende ademhalingsmethode, waarin we onszelf ontvangen en verwelkomen. Meer ruimte geven aan de adem betekent automatisch meer ruimte geven aan onszelf en onze manier van leven.

 

"Voluit ademen = voluit leven." 

 

Tijdens een sessie verbonden ademen begeleid ik jou in de techniek en bij hetgeen er door jou ervaren mag worden. De adem is hierin altijd leidend. We volgen haar ritme en vertrouwen op haar helende kwaliteit.